За нас

ЗА НАС

УВЕРЕНОСТ В ОБЩИТЕ УСИЛИЯ

Ma Baker сме екип, работещ в посока налагане начини на хранене, чрез приготвяне на печива и закуски, с изцяло натурални продукти. Нашето изискване към всеки работещ в Ma Baker е увереността в общите ни усилията – за промяна и връщане на начални вкусови навици и хранене с продукти изцяло приготвени в рамките на деня.

Най-малките ни клиенти са основен приоритет както за доверие, така и за усещане на домашно приготвени, прясно изпечени продукти, с истинско сирене или мармалад.

Кремовете в Ma Baker са основна грижа на сладкарите ни. Връщаме бавно приготвените кремове с варене и яйца, с по-ниска масленост, богати на протеини. Блатовете на тортите се приготвят от предишния ден – от 100% ядкови брашна, 100% прясно смлени ядки отново при нас, за да сме сигурни, че не се слагат подобрители и консерванти. Комбинацията от изцяло протеинови блатове без добавени бели брашна, е изключително вкусна и не се нуждае от допълнително заливане със захарни сиропи.

Домашното сладко при нас се приготвя изцяло и само от натурални плодове – пресни и замразени, спрямо сезона, с минимално количество захар. Ma Baker се води от принципа на самодостатъчност, и се заема със сложната задача да се бори със свръх предлагането, за да поддържа асортимент залагащ на пресния продукт и естествена визия. Всеки продукт се прави на ръка, защото обичаме магията на ръчния труд.

С уменията на нашите пекари, които се трудят неуморно всяка нощ, връщаме красотата на занаятчийството. Кривите връхчета или несиметрично поставените бадеми, са плод на денонощната ни работа, за да стигне продукта всеки ден до вас.

Макарони

Нашите макарони са изцяло натурален продукт, направен от белтъци, бадемово брашно и захар. Рецептата ни е с максимално намалена захар и без примеси заместващи захарта. Увеличихме бадемовото брашно.

Макароните ни винаги са пресни. Ние ги произвеждаме всеки ден. С това се отличаваме от останалите на пазара.

Макароните не се замразяват, за да постигнем натурален продукт при приготвянето. Кремовете ни са по рецепта на най-известните френски майстори с масло и жълтъци, а шоколадите разбира се Белгийски Callebaut.

Еклери

Еклерът на Ма Бейкър е нашата запазена марка.
Печем черупките всяка сутрин. Попитайте нашите сладкари…

Кремът е съчетание от пресен яйчен крем и млечна френска сметана. Искаме да си спомним за детството ни, когато някой приготвя нещо специално за нас, а ние се топим от наслада. Както казват нашите клиенти: В Ма Бейкър, любовта е еклер и капучино.

Опитайте нашите еклери в предложенията ни за кетъринг.

Кифли

Кафе Ма Бейкър си запазва правото да произвежда всяка нощ пресни кифли и да направи всяко едно сутрешно изживяване на закуска неповторимо.

Оформянаето на кифлите е цяло предизвикателство за нас. Прекрасен шипков мармалад, сирене или сусам. Добавихме и нов член в нашето семейство – неустоима кифла с шоколад и козуначено тесто.

Брашната за кифлите са от натурално българско брашно, от малка мелница без добавени примеси.  Срока на годност на кифлата е само за деня.

Торти и Тарти

Всичко за Ма Бейкър започва от историята на тартата. Комбинация от хрупкава маслена основа, направена на ръка, за да се запази неповториямият вкус и усещане за бисквита. Комбинация от млечно яйчен крем, богат на масло и завършена с пресни плодове.

Лимоновият тарт е емблема по собствена рецепта, в комбинация с маскарпоне. Френският десерт е адаптиран за вкуса на всеки изтънчен почитател.

Тортите са естествено продължение на концепцията ни, като начин да предложим уникален вкус на блатове, приготвени основно с ядкови брашна, които не се нуждаят от допълнително сиропиране. Ядките съдържат собсвена влага и вкусове, които са в неподражаемо съвършенство в допълнение с кремовете на Ма Бейкър.

Тортите се предлагат с няколко основни вида блатове:

  • Торта с бадеми
  • Торта с лешници
  • Торта с орехи
  • Чийзкейк с бисквитки
  • Бисквитен блат за детски торти – този блат е по италианска рецепта, по подобие на бишкотеното тесто с което правим неустоимото ни Тирамису. Подходящ е за всички видове млечно яйчен крем.

Кремовете са:

  • Млечно-яйчен крем – ванилия или шоколад
  • Маскарпоне и шоколад
  • Маскарпоне с малини
  • Лимон, маскарпоне и мак

Кафе

Мисия в café Ma Baker е да предлагаме винаги пресни, приготвени на място продукти.

В тази връзка, и концепцията на Ma Baker, съвсем естествено се разширява и поема в нова посока, а именно- прясно изпечено кафе на място, в нашите обекти в комплекс Есте (ул. Николай Хайтов 28), парк Заимов (бул. Янко Сакъзов 68-70) и в предстоящата откриване локация в Мол Парадайс (бул. Черни връх 100).

Така, както печем кифли, кроасани, хляб и всичко останало всеки ден, така е и с кафето. Печем го всеки ден. Без почивка. Изпичаме по два различни начина- средно и тъмно изпечено.

Средно изпеченото има леки, много приятни цитрусови нотки и е подходящо за напитки като еспресо, американо и други, които не съдържат мляко.

Тъмно изпеченото е с какаови нотки, комбинира се перфектно с всички млечни напитки като Капучино, лате и др…

Залагаме на най-добрите суровини, които се предлагат на пазара, а резултата е само един – кафе, което те кара да искаш още, и още и още…. И за това направихме кафе пакети за вкъщи.